GÜRILIBIS

“Busco l’originalitat en una idea simple”

El Ximo Vilà és un jove emprenedor de Reus, que a principis del 2015 va començar a desmuntar palets i a crear làmpades i mobles originals. Havia estudiat interiorisme i va començar amb el seu projecte personal, Gürilibis.

Del 2 de març al 2 d’abril podreu trobar a la tercera planta de Pyrénées Andorra un Pop-up dedicat a la firma catalana de làmpades modernes i mobles minimalistes Gürilibis.

Què vol dir Gürilibis?
El nom de l’empresa fa honor a la meva àvia. Ella només sabia dir dues frases en anglès. La primera era: “the time is money” i la segona “Gürilibis”. I sempre li dèiem: però, àvia, què vol dir “Gürilibis”? I el que realment volia dir ella era Jerry Lewis.

Com t’inicies en el món del disseny?
Quan tenia 14 anys ja vaig anar un estiu a un taller d’un amic del meu pare de maquetes. M’encantava. I després vaig estudiar interiorisme a la Llotja de Barcelona.

I com t’inspires per crear aquests productes tan exclusius?
M’inspiro en les meves necessitats. Penso en el que jo voldria i com ho voldria i m’ho faig. Busco coses que no existeixen al mercat. Per exemple, al meu pare li agrada molt llegir i vaig pensar per què no li faig un moble perquè pugui deixar els llibres i també hi hagi la llum incorporada?


I quins materials utilitzes?
Sobretot fusta de pi de palet i pi flandes. Després també utilitzo material reciclat. Les làmpades estan fetes amb llaunes de cafè. I després faig algunes innovacions.


Explica’ns alguna.
Per exemple, hi ha una làmpada que la pinto amb cafè i després li poso el vernís. Desprèn una olor molt característica.

I també són dissenys molt característics.
Penso que és un estil nòrdic amb línies senzilles però amb dissenys bastant moderns. El que faig és buscar l’originalitat en una idea simple.

Quins preus oscil·len els teus productes?
Depèn del producte però la làmpada de menjador que és la més gran està sobre els 480 euros i les de sobretaules de 240 euros.

; ; ;